Blz: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 << vorige blz    volgende blz >>

NEN 4400-1 weer afgerond zonder op- of aanmerkingen


Het begint een routine te worden. In april hadden we de jaarlijkse uitgebreide NEN-controle. Met vlag en wimpel geslaagd wederom. Als de procedures kloppen kun je deze controle met vertrouwen tegemoet zien. Dat doen we dus ook. Maar toch ... is het iedere keer weer fijn om te horen / zien dat het bevestigd wordt. Want het blijft uiteindelijk toch mensenwerk.

Over een paar weken weer de vcu controle. Die zien we ook met vertrouwen tegemoet.

Die audits kosten intern iedere keer toch best wat tijd maar het biedt onze klanten wel het vertrouwen in Bolap dat wenselijk is! Het bevestigt dat je er bij Bolap op mag vertrouwen dat er volgens de regels wordt verloond en dat er volgens de vcu voorschriften wordt gewerkt. Daar werken we hard voor en dan is het fijn dat dit wordt gehonoreerd / bevestigd!

Team Bolap.nl

Gevolgen voor NBBU cao


Wat betekent het principe-akkoord van de ABU voor de werkingssfeer van de NBBU-cao?


Na de NBBU is ook de ABU met een nieuw cao-akkoord gekomen. Gebleken is dat de ABU en de FNV de NBBU niet langer uitzonderen in de werkingssfeer van de ABU-cao. Deze stap is teleurstellend, maar vooral symbolisch. De NBBU informeert ons over de maatregelen die zij als NBBU wil treffen zodat we – samen met ruim 900 collega NBBU-leden – verder kunnen blijven werken onder onze eigen cao, die is toegesneden op MKB en specialisten.

1. De NBBU gaat in gesprek met cao-partijen over de dispensatie.
De NBBU neemt alle verantwoordelijkheid binnen alle initiatieven in de flexbranche, zoals deelname aan de sociale fondsen, controles en keurmerken. Zij zal de onbegrijpelijke stap van ABU en FNV aanvechten om de NBBU niet langer uit te zonderen in de werkingssfeer van de ABU-cao.

2. Verzoek aan de minister zodat de NBBU-cao gedispenseerd blijft.
De afgelopen 20 jaar is de NBBU-cao altijd gedispenseerd, zowel door de minister als perioden door partijen aan de ABU-cao.

Bart-Jeroen Croll, hoofdonderhandelaar namens de NBBU: “Sinds 2007 is onze vereniging in ledenaantal verdubbeld naar 900 flexspecialisten. Hiermee vertegenwoordigen wij meer dan een kwart van de uitzendbranche. We zien de dispensatie dus met alle vertrouwen tegemoet.”

Wist u dat?

    • NBBU-leden van de inlenersbeloning kunnen afwijken indien ze werken met uitzendkrachten met afstand tot de arbeidsmarkt?
    • NBBU leden tot 1 juli 2016 130 weken uitzendbeding kunnen toepassen?
    • Per 1 juli 2015 fase 3 is uitgebreid en er 6 contracten in 4 jaar kunnen worden aangeboden? Bron: www.nbbu.nl


Onze certificering


SNA

SNA staat voor Stichting Normering Arbeid. SNA certificatie laat zien dat een uitzendbureau betrouwbaar is en de zaken op orde heeft.
SNA Keurmerk

NEN 4400-1

Bolap heeft de NEN 4400-1 certificering.

VCU

VCU-certificering is voor werkzaam­heden waar verhoogde risico's aan zijn verbonden, zoals in de bouw. Dit garandeert dat werk­nemers goed zijn geïnstrueerd over de werkomstandigheden en risicovolle situaties. Bolap is VCU gecertificeerd.
VCU certificering

NBBU

Bolap is al jaren lid van de NBBU: dé brancheorgani­satie en een keurmerk voor professionele intermediairs op de arbeidsmarkt. Een NBBU-lid voldoet aan hoge kwaliteitseisen op het gebied van veiligheid op de werkvloer, gedragsregels, arbeidsvoorwaarden en afdracht van sociale premies. Op onze dienstverlening zijn de Algemene Voorwaarden van NBBU van toepassing. We krijgen van NBBU ook periodiek een zorgvuldige audit zodat wordt gewaarborgd dat we op professionele wijze en volgens de regels flexwerkers in loondienst uitzenden, detacheren of payrollen en dat ook onze bemiddeling van zzp-ers conform de regels geschiedt.
 
NBBU keurmerk

Nieuws


Bouwvak 2023


 

Wijzigingen per 1 juli 2023


 
Lees meer

Contact


Bolap bellen +31 88 2110000
Bolap bellen info@bolap.nl
  Fijenhof 10
5652 AE Eindhoven
Bolap contactformulier Contactformulier
 
Bolap·nl bv KvK 17162386
  Inloggen

Downloads


Routebeschrijving Routebeschrijving
Algemene voorwaarden (NBBU) Algemene voorwaarden (NBBU)
Belastingdienst Verklaring betalingsgedrag Loonbelasting Belastingdienst Verklaring betalingsgedrag